Alletonen TV

Welzijnsstichting Atn (Alletonen Nederland)...

Project 1

Het opzetten van 50 woonhuizen

Alletonen Nederland in samenwerking met TMT verhuur BV start een project in Suriname. Het project behelst de bouw van 50 stuks prefabwoningen. Deze woningen zullen te koop worden aangeboden aan een ieder die dringend behoefte heeft aan huisvesting, waarbij niet al te hoge financiële eisen worden gesteld.

Bij deze woningen wordt gebruik gemaakt van grote, lichtgewicht plaatstalen gegalvaniseerde elementen.

Dankzij het unieke dakventilatiesysteem en de toepassing van geïsoleerde dubbelwandige elementen zijn deze woningen uiterst geschikt voor het hete klimaat.

Wat dit systeem bijzonder maakt, zijn de ruimten die volledig demontabel zijn.

Zonder materiaalverlies zijn ze snel te demonteren om elders weer even snel op te bouwen, voor dezelfde of een ander toepassing.

Dankzij de duurzaamheid van het bouwmateriaal, de multi-functionele gebruiksmogelijkheden en de volledige demontabiliteit behouden de ruimten hun waarde, hetgeen zeer aantrekkelijk is voor eventuele verkoop later.

Bovendien hebben ze, door de perfecte isolatie en doordat ze nagenoeg onderhoudsvrij zijn, ook nog een hoge economische waarde, de levensduur bedraagt meer dan 35 jaar.

Voor meer informatie kunt u mailen naar atntv@live.nl

Project 2

Het opzetten van 20 studentenwoningen te Charlesburg.

Naar aanleiding van de woningnood van Nederlandse en Vlaamse studenten die in Suriname hun stage willen lopen, hebben wij de intentie om een project op te starten als oplossing voor dit probleem.

Zoals wellicht bij u bekend, is Suriname populair geworden als stageland onder de studenten die ter afronding van hun studie praktijkervaring moeten opdoen in de vorm van stage lopen in het buitenland.

Het weer in Suriname speelt zeker een rol bij de keuze als stageland maar ook omdat in Suriname Nederlands wordt gesproken. Dit vergemakkelijkt het leggen van contacten.

Uiteraard zijn ook de stageplekken van groot belang. Wij, als Surinamers van oorsprong, zijn natuurlijk trots dat Suriname steeds bekender en geliefder wordt bij deze studenten.

Bovendien ligt Charlesburg vijf minuten fietsen van het centrum van Paramaribo.

Dit wooncomplex kan dan een mogelijke oplossing zijn voor deze doelgroep. Deze zal beheerd worden door een toezichthouder die daar permanent aanwezig zal zijn zodat de veiligheid wordt gegarandeerd. Bovendien zal deze toezichthouder ook fungeren als contactpersoon en steun voor de studenten.

De verzoeken om in aanmerking te komen voor een woonruimte in dit complex zullen in Nederland ingediend moeten worden. Ook de toekenning vindt in Nederland plaats. Op deze manier hebben de studenten gegarandeerd een woonruimte als zij in Suriname aankomen.

Voor meer informatie kunt u mailen naar atntv@live.nl